06-51440264

Het roer om!

Geplaatst op 27 november 2017

Het roer om!

Al enige jaren voelde ik een groeiende onrust: ik wil meer, ik wil het roer omgooien.
Dit heeft er toe geleid dat ik in 2010 de rigoureuze beslissing nam om mijn leven een totaal andere wending te geven.
Geen eenvoudige beslissing, geen makkelijke route maar wel een route waarbij ik zelf de regie behield. En dat voelde heel goed! De wereld lag aan mijn voeten. Vanuit mijn liefde voor de natuur ging ik twee weken in Zuid Frankrijk op een natuurcamping meedraaien om te ervaren of het iets voor mij zou zijn om ook “het roer om” te gooien. Het was een fantastische ervaring, maar ik realiseerde me ook dat het in je eentje niet haalbaar is om zoiets te starten.
Wat ik wel wist is: ik wil iets doen waarin ik veel contact met mensen heb en waarin ik echt iets voor de ander kan betekenen. Een studie relatiecounseling paste hier heel goed bij. Eén op één gesprekken en samen ontdekken waar de ander tegen aan loopt en waar hij/zij naar toe wil. Tevens startte ik bij Schoevers een opleiding voor management ondersteuning omdat organiseren en structureren me ook erg aanspreekt. Een aantal workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling maakte het geheel compleet.
In 2013 werd ik door een dame op leeftijd gevraagd haar te ondersteunen met het organiseren van haar administratie en haar spullen. Dit vond ik zo inspirerend dat ik wist: dit is het!
Op de website van de Nederlandse Beroepsvereniging voor Professional Organizers vond ik opleiding tot professional organizer.
Na het succesvol afronden van deze opleiding ging ik aan de slag met een website, visitekaartjes en ging ik netwerken. Al snel bleken mijn cliënten veel vragen te hebben met betrekking tot het regelen van hun zaken rondom een levenseinde.
Ik kwam in contact met het Landelijk Platform Nabestaandenzorg en volgde hier wederom een aantal trainingsdagen en startte op 1 januari 2017 officieel met Nabestaandenzorg Amsterdam. In deze hoedanigheid kan ik iets betekenen voor mensen in tijden van grote veranderingen zoals overlijden, maar ook een echtscheiding, of verlies van een baan. Ik ben volop in ontwikkeling en ik kan met recht zeggen, het roer is om!

Warme groet,

Marion

Reacties op dit bericht

  1. Loraine schreef:

    Lieve Mama,

    Het jaar 2010 lijkt een leven geleden, wat heb jij in die tijd veel bereikt. Ik ben zo ontzettend trots op jou, hoe jij je leven omgegooid hebt, hoe jij mensen om je heen inspireert om dat ook te doen en hoe jij ook andere levens met veel succes omgooit, structureert en organiseert.
    Power woman!

    Liefs, Loraine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *